Дуда розповів, чи йдуть розмови про мирні переговори між Україною та РФ

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що Україна прагне повернути усі окуповані Росією території, що співпадає з позицією Варшави.

Цю позицію Дуда висловив у інтерв'ю LRT.

Журналісти запитали, чи Дуду вбачає спроби зупинити військову допомогу Україні з метою змусити Київ уступити, на що президент Польщі відповів, що він так не вважає.

Україна хоче повністю відновити контроль над окупованими територіями. Це важливо для всього світу, спонукаючи Росію дотримуватися міжнародного права шляхом виведення військ

Також Дуда не погоджується з тим, що на Україну наділяється "тихим тиском", щоб змусити Київ сісти за стіл переговорів з Кремлем.

Я не чув про жодні мирні переговори. Сьогодні їх, звісно, немає. Знаю, що Володимир Зеленський дуже жорстко стоїть з питань оборони та повернення територій

Нагадаємо, Україна відмовилася від переговорів з РФ після заяви президента Володимира Зеленського про те, що Київ сяде за стіл переговорів з Москвою лише після повного виведення російських військ з України.

Крім того, після деокупації Київщини стало відомо про безліч злочинів та актів геноциду з боку російських військових проти мирних українців, що також стало причиною відмови України від переговорів з терористами з Кремля.

У свою чергу Росія відкинула Формулу миру українського президента Володимира Зеленського, яка вимагає виведення російських військ, компенсацій та міжнародного трибуналу.