Два бюджетні способи, як відмити наліт у чашці

Два бюджетні способи, як відмити наліт у чашці

Після чаю, особливо після чорного, у чашці залишається наліт. З часом він стає міцнішим і його стає важко змити, повідомляє ukr.media.

Щоб цьому запобігти, можна скористатися мийними засобами або хімічними розчинами. Проте, у цьому випадку також залишки розчину залишаються на чашці, що після кількох ополіскувань гарячою водою навіть не мусить змиватися. Ці залишки потрапляють всередину нас і можуть негативно вплинути на шлунок.

Отже, рекомендується використовувати простий і безпечний метод очищення. Щоб змити наліт, треба взяти зачорнілі чашки і налити в них кефіру. Залиште кефір у чашці на годину-дві, а потім можна випити його. Після цього залишки наліту легко можна змити. Такий метод працює через те, що молочна кислота добре видаляє плями. Він дійсно простий і ефективний.

Крім того, можна використовувати суміш харчової соди та оцету для очищення чашок і брудного посуду. Наприклад, на одну столову ложку соди потрібно взяти дві столові ложки оцету. За допомогою цієї суміші обробіть чашки або посуд та залиште на 10 хвилин. Потім добре промийте гарячою водою, і ви побачите, як неприємні плями та інший бруд зникнуть миттєво.

Також у Gazeta.ua є цікавий спосіб швидкого очищення сковорідок від залишків гарячої олії. Замість того, щоб виливати олію в унітаз, можна використовувати туалетний папір або паперові рушники, щоб зачистити сковорідку від бруду.

Читайте також: