"Два великих плацдарма на фронті і ракетні удари" – чого очікувати від Росії восени

Росіяни продовжать завдавати ракетних ударів по території України. Однак вони вже не можуть здійснити повноцінний масштабний наступ. Зараз на фронті два великих плацдарма східний та південний. У цих межах і будуть найактивніші бойові дії. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Нічого нового росіяни вигадати не можуть. Вони завдаватимуть ракетних ударів постійно і регулярно. Питання лише у кількості ракет. Чи спроможні вони організувати масивний наступ? На мій погляд, ні. Вони на місяць спроможні замістити до 20 тисяч особового складу. Цей показник поки не можуть перевищити. Але найголовніше це забезпечення сучасною зброєю. З цим у них серйозні проблеми", сказав Черник.

На фронті зараз є два великих плацдарми східний та південний, додав експерт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На Сході між собою зв'язані Бахмут і Куп'янськ. На останній вони тиснуть, тому що ми рухаємося до оперативного оточення Бахмуту. А це для росіян політичне питання. У випадку оточення угруповання окупантів буде або знищене, або буде здаватися у полон. Для росіян це катастрофа. Тому і намагаються робити все, щоб ми знімали свої сили з Бахмутського плацдарму. Але поки що все на нашому боці. Ми зараз перебуваємо в так званій окопній війні. На півдні у нас можуть бути шанси вийти на північне Приазов'я. Але це дуже складно через мінні поля. На квадратний метр пам'ять вибухових пристроїв. Це дуже багато. А кидати на мінні поля людей ми не можемо. Тому рух повільний. Але поки триватиме суха погода тобто до пізньої осені будуть хороші результати. Але треба набратися терплячості", наголосив Черник.

На східному напрямку ситуація напружена. Після жорстких боїв та втрат на Лиманському і Куп'янському напрямках окупанти перегруповують свої сили й засоби, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

З Росії перекидають нові бригади та дивізії.