Дві росіянки поцілувалися в кафе: як їх покарав суд

Дівчатам нарахували штраф за цілування у кафе

У російському місті Краснодар суд призначив штраф у розмірі 50 тис. руб для двох місцевих жінок, які поцілувалися у кафе. Таке рішення було ухвалено через те, що вони вирішили опублікувати відеоролик із цим цілуванням в соцмережі. Така поведінка була засуджена за пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин.

Місцева поліція встановила особи цих жінок та пред'явила їм обвинувачення. Потім справа потрапила до суду, який визнав їх винними за статтею про пропаганду нетрадиційної сексуальної поведінки. Як наслідок, дівчата отримали штраф у розмірі 50 тис. руб кожна.

Також слід зазначити, що МВС регіону опублікувало відео, в якому дівчата вибачаються за свою поведінку і стверджують, що не підтримують ЛГБТ. Одна з них заявила, що це було зроблено з метою набрати популярності в інтернеті.

Заборона руху "Міжнародний громадський рух ЛГБТ"

Крім того, Верховний суд Росії заборонив діяльність організації "Міжнародний громадський рух ЛГБТ" зі статусом "екстремістська". Хоча, за словами правозахисників, цей рух не існує. Рішення суду було прийняте на підставі позову Мін'юсту, в якому не було конкретного пояснення, що таке "рух ЛГБТ" і як він організований.

Ця заборона стала можливою після написання скарги жителем міста Снєжинська про використання блакитного прапора з веселкою на дитячому футбольному матчі, як прикладу пропаганди нетрадиційних статевих стосунків серед дітей. Також влада міста Нижнього Новгорода затримала мешканку за її сережки у вигляді жаб, які сидять на райдугах.