Джонсон розкритикував НАТО через нерішучість щодо України

Рішення саміту НАТО щодо України розкритикував колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Альянсу варто бути більш рішучим і прийняти до себе Київ, написав він у щотижневій колонці для таблоїда Daily Mail.

Джонсон наголосив, що Україна платить високу ціну за розв'язану Росією повномасштабну війну.

"Цього тижня лідери країн НАТО мали продемонструвати свою колективну повагу і вдячність за героїчний опір України в боротьбі, в якій жоден солдат НАТО не був поранений і не загинув, тому що ми в країнах НАТО знаємо і постійно говоримо що українці борються за всіх нас", написав він.

Політик вважає, що висновки Вільнюського саміту не є більш твердими або переконливими, ніж Бухарестські рішення НАТО 2008 року. Тому не дивно, що президенту Володимиру Зеленському було важко приховати розчарування.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Коли "погодяться союзники"? Коли умови "будуть виконані"? Згідно з Бухарестськими висновками, союзники домовилися про все це 15 років тому! Коли ми засвоїмо урок останніх 20 років поводження з Путіним? Саме наша невизначеність, наші коливання, наші намагання погнатись за двома зайцями й підштовхнули його до вторгнення", наголосив Джонсон.

НАТО має якнайшвидше запропонувати чіткий графік вступу України. Велика Британія здійснює наполегливу непублічну роботу для досягнення цієї мети.

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Про те, що Україна вступить до Альянсу за прискореною процедурою, без ПДЧ, заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг.