Джордан не зміг обратися спікером Палати представників США. Він був проти допомоги Україні

Джордан не зміг обратися спікером Палати представників США. Він був проти допомоги Україні

Республіканський політик Джим Джордан не зміг отримати необхідну кількість голосів для обрання на посаду спікера Палати представників США. У його підтримку проголосувало лише 2017 конгресменів, в той час як 20 республіканців висловили свою протестуючу позицію. Подібно до інших претендентів на цю посаду, Джордан також має деяких противників власної партії. На жаль, його підтримка не настільки сильна, щоб забезпечити йому перемогу.

Існує вимога мати підтримку ще 16 республіканців, щоб стати новим спікером. Наразі Республіканська партія контролює Палату представників з більшістю у 221 конгресмена, в противовагу до 212 демократів. Однак, враховуючи обмежену підтримку, шанси Джордана на успіх дещо зменшилися.

Джордан раніше висловлював свою незгоду з наданням додаткової допомоги Україні. Це може стати ще одною причиною, чому деякі демократи також проголосують проти його обрання, усилюючи свою підтримку кандидату від своєї партії, Хакіма Джеффріса.

Наступне голосування в Палаті представників заплановано на середу. За цей час претендентам на посаду ще раз доведеться переконувати колег-конгресменів підтримати їх у змаганні.

В Палаті представників Сполучених Штатів раніше відбулося голосування за відставку попереднього спікера Кевіна Маккарті. Раніше Маккарті заявляв, що він готовий допомагати Україні, але підкреслював, що проблеми США є першочерговим пріоритетом.

Читайте також: