Електронне бронювання від мобілізації запустили через "Дія": як це працює

Мобілізація від Дія: електронне бронювання
Мобілізація від Дія: електронне бронювання

Україна запустила сервіс бронювання працівників для потреб Сил оборони

Міністерство цифрової трансформації України представило новий сервіс на порталі "Дія", який дозволяє керівникам критично важливих підприємств і організацій бронювати своїх співробітників військовозобов'язаного віку. За допомогою онлайн-заявки, процес бронювання став значно швидшим і простішим, займає всього годину.

Новий сервіс має кілька переваг, зокрема, усуває людський фактор, прискорює процес бронювання та зменшує навантаження на працівників міністерств.

Під час бета-тестування сервісу компанії вже забронювали 929 працівників.

Раніше процес бронювання тривав тижнями, оскільки вимагав збирання паперів, підписів та очікування на результат. Тепер все це можна зробити онлайн.

Процедура бронювання на порталі "Дія" включає кілька етапів, починаючи з подання списків працівників для бронювання та засвідчення заяви електронним підписом керівником компанії. Потім система автоматично перевіряє дані про співробітників, а протягом доби керівник отримує сповіщення про результат розгляду. Інформація про бронювання з'явиться в застосунку "Резерв+" і може бути завантажена на порталі або друкувана за потреби.

Міністерство також надало відео з подробицями процесу бронювання через новий сервіс.

Читайте також