Ембарго на російську нафту: Bloomberg розповів, як санкції б'ють по РФ

Ембарго на російську нафту: Bloomberg розповів, як санкції б'ють по РФ

Обмеження Заходу щодо цін на російську нафту коштує країні-агресорці РФ $172 млн на день.

Цей показник зросте ще до $280 мільйонів на день, коли обмеження поширять і на нафтопродукти з 5 лютого. Про це повідомило американське видання Bloomberg.

Флагманська російська нафта вже продається нижче за світові ціни більш ніж удвічі, повідомляють.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Заборона ЄС на нафту і обмеження цін на нафту нарешті набули чинності, і їх вплив виявився таким значним, як і очікувалося", сказав провідний аналітик фінського Центру досліджень енергії та чистого повітря (CREA) Лаурі Мюллівірта.

Вкрай важливо знизити цінову стелю до рівня, який позбавляє Кремль можливості отримувати оподатковуваний нафтовий прибуток. А також обмежити імпорт нафти і газу з Росії, що залишився, сказав експерт.

За даними CREA, подальше зниження верхньої межі до $25-35 за барель з чинних $60 скоротить доходи країни-агресорки від експорту нафти як мінімум ще на 100 млн на день.

У грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Обмеження ціни затвердять разом з країнами "Великої сімки" та іншими великими партнерами, повідомляла перед цим президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

У грудні ЄС запровадив нові санкції проти РФ, під які потрапили російські банки.

Читайте також: