Емоційна зустріч з представниками ТЦК та нові заяви до поліції: продовження конфлікту в Космачі

Населення села Космач подало заяву до поліції через відео сутичок в соцмережах

Жителі села Космач Івано-Франківської області звернулися до поліції зі заявою про «приниження честі та гідності» через опубліковане відео сутичок в соцмережах. Про це повідомили в поліції Івано-Франківської області.

У заявах, які були подані, жителі Космача підкреслюють, що відео сутичок, яке опублікувала Іванна Ванджурак, принижує їхню честь та гідність. Поліція вже зареєструвала ці звернення і розпочала перевірку.

Протести і протистояння у селі

Після публікації відео сутичок у соцмережі, працівники ТЦК і СП відвідали село Космач, щоб вирішити ситуацію. На зустрічі з представниками ТЦК були присутні селяни, які гучно відзивалися. Один з них запитав, від якої агресії треба захищати Україну та закликав оголосити «війну». Про це розповів кореспондент видання Telegraf Ян Доброносов, який записав відео на YouTube.

Присутні також обговорювали необхідність захищати державу та критикували дії працівників ТЦК. Їх звинувачували у тому, що вони «викручують руки», роздаючи повістки. Мешканці села закликали представників ТЦК не перекручувати факти і нагадали, що учасники їхнього села також захищають Україну на фронті.

Події, що передували конфлікту

Ситуація загострилася після того, як в місцевому Telegram-каналі з’явилася інформація про прибуття працівників ТЦК і СП до Космача. Жінки з цього села вирішили силою відбивати своїх чоловіків, що в’їжджають у село. Це призвело до бійки та конфліктів, під час яких постраждала одна жінка та її донька.