Єпархія покарала священника з Черкащини після звинувачень у чаклунстві

Священника звинувачують у чаклунстві

Черкаська єпархія ПЦУ відсторонила священника зі села Городецьке на Уманщині через звинувачення у чаклунстві. Місцеві жителі стверджують, що священник робив обряди з землею з кладовища. Подробиці звинувачень не уточнюються.

Місцевий мешканець Юрій розповів, що священник також займався прокльонами, брав з могил землю та маніпулював людьми. Він також відмовився від ходіння-щедрування для воїнів ЗСУ, що посіяло ворожнечу між старостою села, головою господарства та головою Паланської ТГ.

“Батюшку звинувачують у тому, що він ніби то займався прокльонами, ходив на кладовище, брав з могил землю та робив певні обряди, маніпулює людьми, вживає алкоголь та відмовився від ходіння-щедрування для воїнів ЗСУ, через що посіяв ворожнечу між старостою села, головою господарства та головою Паланської ТГ”, – заявив Юрій.

За даними указу керівника єпархії, ієрею Плаксивому заборонено проводити богослужіння та його зняли з посади настоятеля релігійної організації “Релігійна громада парафії Покрови Пресвятої Богородиці”. Причини відсторонення не конкретизуються, але зазначається, що священник не відповідає сану священнослужителя, порушував правила та отримував скарги на свої дії.

Деякі місцеві жителі вважають, що звинувачення стосовно священника є наклепом. Вони звернулися з петицією до вищого духовенства з проханнями відновити його у священстві.

Священик УПЦ МП став викликом ДТП

На Хмельниччині поліція затримала священника УПЦ МП, який спричинив ДТП, в результаті якого постраждав один чоловік. Згідно з повідомленням, священник керував автомобілем BMW.