Епідсезон в Україні почався: як уберегтися від небезпечних вірусів

Епідсезон в Україні почався: як уберегтися від небезпечних вірусів

Кожного року в Україні зафіксовується близько 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, при цьому 98% з них становлять грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Лікар сімейної медицини Анна Сєрова зауважує, що у світі, де ці хвороби швидко поширюються, вакцинація є необхідною та важливою для глобального здоров'я.

Незалежно від віку чи статі, вакцини проти грипу та Covid-19 можуть значно зменшити ризик зараження та важких ускладнень, а також призупинити поширення вірусів у спільноті.

Підписуйтеся на наш телеграм канал новин - INKORR

Вакцинація є важливою не тільки на особистому рівні, але й на рівні громади та нації загалом. Вона є ефективним способом запобігти епідеміям та зберегти здоров'я тисяч людей.

Проект USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров'я" є важливим інструментом у цій боротьбі. Його мета - забезпечити всі шари населення якісними медичними послугами і відновити довіру до вакцинації.

Рекомендується зробити щеплення до початку циркуляції сезонних вірусів, щоб забезпечити достатню кількість антитіл.

Медики попереджають, що цьогоріч сезон інфекційних захворювань, Covid-19 та грипу очікується важчим, ніж минулого року. Це тому, що хвороби будуть впливати на українців одночасно.

Варто пам'ятати, що вакцинація від грипу не захищає від Covid-19 і навпаки. За рекомендаціями фахівців, щеплення проти обох цих захворювань можна проводити в один день або з мінімальним інтервалом.

Особливу увагу потрібно звернути на осіб, які входять до груп ризику. Сюди включаються люди віком від 60 років, вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями, а також медичні працівники, вчителі і військовослужбовці.

Вакцинація проти коронавірусу залишається безкоштовною для всіх бажаючих. У наявності є майже 5 мільйонів доз вакцини для дорослих і окремі вакцини для дітей.

Це наш шанс зупинити поширення смертельних вірусів і покращити якість життя.

Інфекція Covid-19 перейшла до категорії сезонних захворювань.

Тим часом, пік захворюваності на грип та Covid-19 цього року може припасти на жовтень, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Коронавірус в Україні буде лікуватися нарівні з грипом та іншими сезонними респіраторними інфекціями, повідомив Центр громадського здоров'я.

Читайте також: