Ердоган узявся захищати Путіна на світовій арені

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не згоден з "негативним" ставленням світових лідерів до російського диктатора Володимира Путіна.

Попри вторгнення в Україну, РФ є одним із провідних виробників зерна у світі, тож не можна ігнорувати її, заявив він у Нью-Йорку турецьким журналістам у середу, пише Bloomberg.

"І лідери, і прем'єри негативно ставляться до Путіна. Звичайно, у нас не однакове ставлення. Я не вважаю таке ставлення правильним. Тому що Росія не звичайна країна. Зараз не можна ігнорувати її. Ми продовжимо наші відносини з Росією в позитивному ключі", сказав Ердоган, маючи на увазі сподівання Анкари стати хабом для експорту газу в Європу за підтримки Путіна, а також залежність Туреччини від імпорту російського газу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Цього місяця в Нью-Делі турецький лідер уже закликав світ задовольнити деякі вимоги Кремля після того, як йому не вдалося переконати Путіна повернутися до зернової угоди, з якої РФ в односторонньому порядку вийшла у липні.

Раніше президент Туреччини став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна. Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.

Туреччина, зокрема, просить світових лідерів сприяти страхуванню російського експорту продовольства й добрив страховою компанією "Лондонський Ллойдс" і знову підключити Москву до системи SWIFT для міжнародних платежів.