Ердоган зробив гучну заяву про Крим

Ердоган промовляє про Крим
Ердоган промовляє про Крим

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Крим має бути повернутий до складу України.

Ердоган зробив цей висновок під час відеозвернення на Четвертому саміті лідерів Кримської платформи, який проходив у Україні 11 вересня.

Президент Туреччини привітав всіх, хто брав участь в організації саміту, зокрема президента України Володимира Зеленського та національного лідера кримських татар Мустафу Джемільова. Він нагадав, що саміт відбувся на 80-річчя депортації кримськотатарського народу.

Ердоган заявив, що біль, зазнаний кримськими татарами, які були насильно відселені зі своїх рідних місць, не згасає протягом 80 років.

Аннексія Криму, яку Туреччина ніколи не визнавала і протестувала проти, ще більше посилила цей біль. Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається незмінною. Повернення Криму Україні - вимога міжнародного права

Ердоган підкреслив, що Туреччина робить все можливе для забезпечення безпеки і благополуччя кримських татар, які є корінним народом Криму. Він також висловив надію на завершення війни в Україні справедливим і міцним миром.

У своєму заключному слові Ердоган вшанував пам'ять кримськотатарського народу, які відійшли у вічність на 80-й річниці їх депортації.

Читайте також