ЄС зробив гучну заяву щодо ситуації на Близькому Сході

ЄС зробив гучну заяву щодо ситуації на Близькому Сході

Учасники Європейської ради підтвердили спільну позицію ЄС щодо ситуації на Близькому Сході.

Євросоюз закликає ХАМАС вивільнити всіх заручників без умов, повідомляє офіційний сайт відомства.

"Європейський Союз однозначно засуджує ХАМАС та його жорстокі атаки на Ізраїль. ЄС щиро сумує за втратою життів. Тероризм неможливо виправдати. Ми рішуче наголошуємо, що Ізраїль має право захищати себе перед такими насильницькими та невибірковими нападами відповідно до гуманітарного та міжнародного права", - зазначено в спільному заяві ЄС.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал новин - INKORR

Члени Євросоюзу підтвердили необхідність негайної гуманітарної допомоги та висловили готовність підтримувати цивільне населення у співпраці з партнерами.

7 жовтня сталася найбільша атака терористичної групи ХАМАС за останні роки на Ізраїль. Через 5 годин після неї прем'єр-міністр Ізраїлю Бенямін Нетаньягу оголосив війну.

Серед тисяч жертв, поранених або заручників, залишених терористами ХАМАС за останні дні, є іноземні громадяни та особи з подвійним громадянством з 23 країн. Журналісти отримали інформацію про громадян інших держав, які стали жертвами нападу на територію Ізраїлю.

Сполучені Штати не виключають можливість введення своїх військ в Сектор Газа. Вони можуть бути задіяні для звільнення заручників, яких утримує ХАМАС. Проте, наразі таких планів немає, заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Читайте також: