Євро рвонув угору, що з доларом

За офіційним курсом, встановленим Національним банком України на 25 жовтня, долар коштує 36,57 грн, підвищившись на 2 копійки від попереднього дня. Також, євро зросло на 14 копійок і тепер коштує 38,9 грн. Курс польського злотого становить 8,71 грн, підскочивши на 2 копійки.

В обмінниках долар продають за 38,7 грн і купують за 37,8 грн. За євро пропонують 40 грн при продажу і 40,8 грн при купівлі.

3 жовтня Національний банк України впровадив новий режим керованої гнучкості обмінного курсу. Цей режим має зміцнити стійкість економіки та валютного ринку України. Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

Відтепер НБУ буде контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем. Він буде компенсувати структурний дефіцит валюти, що дозволить курсу змінюватися в обох напрямках - зростати та знижуватися. Офіційний курс буде визначатися операціями на міжбанківському валютному ринку, з участю НБУ.

Крім того, НБУ обмежуватиме курсові зміни, щоб не допустити значного послаблення або зміцнення гривні. Курс на ринку, де індивідуальні громадяни можуть купувати та продавати валюту, встановлюватиметься за тими ж правилами, що діяли протягом останніх півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і курсів карткових операцій банків.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR