Фахівці дали п'ять порад для здорового сну

Фахівці дали п'ять порад для здорового сну

Здоровий сон має багато корисних властивостей, таких як здатність подолати стрес, підняти настрій, підвищити імунітет і набратися сил для перемог у житті.

Центр громадського здоров'я опублікував кілька порад, як забезпечити собі здоровий сон. Цю інформацію було оприлюднено в Facebook.

Спочатку важливо дотримуватися режиму сна, тобто лягати та прокидатися в один і той же час. Найоптимальніший час для залягання спати вважається 22:00 година, а для підйому - 6:00 ранку. Проте, ці часи можуть залежати від індивідуального біоритму кожної людини, зауважують фахівці.

Найближче до сну необхідно припинити використання електронних пристроїв, таких як смартфони, планшети, телевізори та комп'ютери, за 30 хвилин до засипання. Також варто уникати перегляду емоційно заряджених фільмів, тривожних новин або розв'язання конфліктів ввечері. Краще залишити ці заняття на інший час.

Також, варто відзначити, що важливо створити заспокійливу атмосферу за кілька годин до сну в кімнаті. Зокрема, необхідно вимкнути яскраве світло, забезпечити притінення, а також провітрити кімнату. На допомогу може прийти тиха класична музика, яка сприятиме релаксації.

Щодо харчування, слід уникати споживання кофеїну за шість годин до сну, а також не переїдати перед сном і не пити багато рідини.

Важливо використовувати ліжко тільки для сну, а не для роботи, навчання, харчування або перегляду фільмів. Таке обмеження допомагає створити зв'язок між ліжком та розслабленням.

Депресія - це поширений психічний розлад. Якщо виникають симптоми депресії, слід звернутися до сімейного лікаря.

Для зменшення стресу важливо дотримуватися режиму сну. Центр громадського здоров'я надав сім порад, як зменшити стрес.

Національна служба здоров'я розговорила про симптоми психозу.

Читайте також: