Федоров відповів, чи варто чекати на повістки в "Дії"

Віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров запевняє, що у додаток "Дія" не будуть додаватися сервіси, пов'язані з мобілізацією

Михайло Федоров, який є віце-прем'єром та міністром цифрової трансформації України, підтверджує, що у популярний додаток "Дія" не будуть додаватися функціональні можливості, які пов'язані з мобілізацією.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Суспільне", додавши, що такі зміни не передбачені у новому законопроекті про мобілізацію.

Михайло Федоров зазначив, що цифрові рішення, які стосуються виклику до військ і повернення зональних комісій, будуть залежати від законопроекту про мобілізацію, який був підтриманий у першому читанні Верховною Радою.

Він також зазначив, що електронний реєстр призовників має бути надійним, щоб уникнути ситуацій, коли окремі люди "зникають з поля зору".

Михайло Федоров також повідомив, що рішення про кількість призовних і регіони, з яких будуть мобілізувати, мають базуватися на даних з реєстру.

Я не хочу говорити про можливі сценарії, оскільки законопроект ще готується до другого читання. Я можу лише ще раз запевнити, що в додатку "Дія" не буде функціоналу, пов'язаного з мобілізацією, незалежно від формату, у якому Рада прийме закон.

Раніше у Верховній Раді було розповідано про заплановані правки до законопроекту про мобілізацію.