Фіала сказав, скільки біженців з України знайшли роботу у Чехії

Біженці з України працюють у Чехії
Біженці з України працюють у Чехії

Чехія проводить успішну інтеграцію українських біженців на ринку праці

Прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала повідомив, що більше половини українців працездатного віку, які перебувають у Чехії, вже отримали роботу. Це значно перевищує показники інших країн Європейського Союзу.

Фіала в своєму інтерв'ю для Укрінформу підкреслив, що лише чверть українців отримують гуманітарну допомогу. Він також зазначив, що чеське суспільство позитивно відноситься до українських біженців і їх інтеграції.

"Загалом можна сказати, що чеське суспільство дуже прихильно сприйняло українських біженців і що українці дуже намагаються інтегруватися та добре співіснувати у чеському суспільстві,"

- зазначив він.

Хоча існують виклики у сфері освіти, житла, охорони здоров'я та соціальної допомоги, загальна ситуація є позитивною, визнав прем'єр-міністр.

За словами Фіали, Чехія прийняла понад півмільйона українських біженців, з яких наразі в країні проживає понад 362 тисячі осіб.

Експерти вказують, що рівень працевлаштування біженців є вищим у країнах, які на початку не ставили на інтеграцію мігрантів на довгий термін. Серед них Чехія, Польща та Італія.

Читайте також