Гантелі замість тренажера: назвали підводні камені менопаузи

Гантелі замість тренажера: назвали підводні камені менопаузи

Всесвітній день менопаузи відзначають щорічно 18 жовтня. Це період, на який стикається кожна жінка і який викликає багато побоювань. Але насправді, це новий етап у житті, який відкриває нові можливості. Наприклад, після настання менопаузи жінка може безпекно займатися сексом без страху завагітніти, а також уникає місячних болів і стресів.

У жінок гормональна і нервова система дуже зв'язані між собою, тому важливо позитивно налаштовуватися на зміни, які відбуваються в організмі. Це допоможе гормонам плавно перебудуватися.

З моменту останньої менструації до менопаузи пройшло більше двох років. Тільки після цього періоду можна говорити про настання менопаузи.

Є кілька фактів про менопаузу, які допоможуть краще її зрозуміти і підготуватися до цього етапу:

  • Займайтеся спортом, але адаптуйте тренування до нового гормонального фону і змін у тілі. Для зміцнення кісткової маси і підтримки фігури, рекомендується вправи з гантелями.
  • Сексуальність не зникає під час менопаузи, хоча можуть виникати деякі проблеми, такі як сухість в піхві. Для вирішення цих проблем можна скористатися спеціальними мастилами.
  • Важливо не забувати про захист від статевих хвороб, навіть після настання менопаузи, так як сприйнятливість до них може збільшитися.
  • Під час менопаузи волосяний покрив може стати тонкішим, оскільки організм починає виробляти більше андрогену. Це може вплинути на якість волосся на голові і тілі.
  • Проблеми зі сном часто відбуваються в цей період. Рекомендується раніше лягати спати, адже нічні припливи і потіння можуть спричиняти безсоння.

Крім того, для покращення самопочуття важливо раціонально планувати раціон і включати в нього продукти, які містять необхідні вітаміни і поживні речовини. Зокрема, рекомендується споживати свіжі фрукти і овочі, які зміцнюють імунітет.

Приєднуйтесь до нашого телеграм каналу новостей - INKORR

Читайте також: