Генерал Годжес пояснив, чи готові США до війни з Росією

Армія та всі служби США постійно готуються до можливої війни проти Росії.

З союзниками на навчаннях намагаються збільшити можливості протиповітряної та протиракетної оборони і матеріально-технічне забезпечення. Про це повідомив відставний генерал, колишній командувач військ США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю LIGA.net.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми готувалися до цього постійно, коли ще я був лейтенантом у 1981 році в Західній Німеччині під час Холодної війни. Наша робота щодня полягала в тому, щоб бути готовими воювати проти СРСР, якщо той нападе", наголосив він.

З усіх сил США в Європі перебуває близько 100 тис. осіб.

"Ці цифри не є секретом. Це й активний резерв, який розквартирований і розгорнутий у Західній Європі: у Німеччині, Італії, Іспанії та Туреччині. А також ті, хто перебувають на ротації переважно в Польщі, Румунії та країнах Балтії", зазначив Годжес.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко каже, що застосує ядерну зброю в разі необхідності.

Американська розвідка не має підстав сумніватися в тому, що першу партію тактичної ядерної зброї Росія вже доправила до Білорусі.

Водночас Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки не бачить ознак підготовки Росією використання ядерної зброї в Україні найближчим часом.