Генерал з "орбіти Трампа" пропонує відкласти вступ України до НАТО в обмін на двосторонню угоду із США

Генерал з
Генерал з "орбіти Трампа" пропонує відкласти вступ України до НАТО

Кіт Келлогг пропонує відкласти вступ України до НАТО в обмін на угоду про безпеку зі США

Автори стратегії щодо закінчення війни в Україні, розробленої Інститутом політики Америка понад усе (AFPI), запропонували можливість відкласти вступ України до НАТО, але укласти двосторонню угоду про безпеку зі США. Згідно з Келлоггом, це ставилося б може й у короткотерміновій перспективі.

Кіт Келлогг в інтерв'ю Голосу Америки пояснив: "Ми можемо сказати Україні, що відкладаємо ваш вступ до НАТО, але натомість пропонуємо двосторонню угоду про безпеку".

Можливо, у короткотерміновій перспективі ми кажемо Україні, що ми не будемо підтримувати ваш вступ до НАТО, але ми даємо вам двосторонню угоду про безпеку.

Келлогг наголосив на необхідності укладення мирної угоди, яку має ратифікувати Сенат США, порівнюючи її з договорами, укладеними з Кореєю та Тайванем. Він зазначив, що Корея та Тайвань підписали мирні договори, які були ратифіковані Сенатом, і мають гарантії.

Крім того, колишній радник з національної безпеки Келлогг підкреслив важливість участі США як посередника у переговорах між Україною та Росією.

Варто зазначити, що Келлогг спростував чутки про "план Трампа" щодо війни в Україні і роз'яснив суть своїх пропозицій.

Читайте також