Генштаб назвав напрямок, де за добу було відбито найбільше російських атак

Наразі триває 731-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Оперативна обстановка на сході та півдні держави є складною. За минулу добу відбулося 69 бойових зіткнень. Ворог зробив 7 ракетних та 54 авіаційних удари, а також провів 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти наших позицій та населених пунктів. Про це повідомили в Генштабі Збройних сил України 24 лютого.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається стабільною, без якихось значних змін. Поки що немає ознак формування наступальних угруповань противника. Війська Білорусі виконують завдання у прикордонних районах, біля кордону з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати свою військову присутність неподалік від кордону. Він також здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території РФ. Зараз противник збільшує кількість мінно-вибухових загороджень біля українського кордону. Також, було обстріляно близько 30 населених пунктів, зокрема Іскрисківщина, Волфине, Попівка, Павлівка Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Гатище Харківської області.

Противник не проводив наступальних дій на Куп'янському напрямку. Але було обстріляно приблизно 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли ворога також були зафіксовані в більш ніж 10 населених пунктах, зокрема Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вчинив 11 атак біля населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, в якому ворог намагався покращити своє тактичне положення. Були здійснені авіаційні удари в районі населених пунктів Богданівка, Нью-Йорк та Диліївка Донецької області. Крім того, було обстріляно більше 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 11 атак противника біля населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області. Ворог здійснював авіаційні удари в районі населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Бердичі, Семенівка, Новобахмутівка, Орлівка Донецької області. Було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли в більш ніж 20 населених пунктах, серед яких Новобахмутівка, Очеретине, Первомайське, Невельське Донецької області.

Сили оборони на Мар'їнському напрямку продовжують стримувати ворога біля Новомихайлівки Донецької області. За минулу добу ворог 23 рази намагався прорвати оборону наших військ. Було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли в населених пунктах Красногорівка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші війська відбили атаку противника біля південніше Золотої Ниви Донецької області. Противник здійснив авіаційні удари в населених пунктах Урожайне та Старомайорське Донецької області. Було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли в більш ніж 10 населених пунктах, серед яких Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші сили оборони відбили 4 атаки противника біля Роботиного Запорізької області. Також, противник здійснював авіаційні удари в районі населених пунктів Мала Токмачка та Роботине Запорізької області. Було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли в більш ніж 10 населених пунктах, серед яких Полтавка, Малинівка, Червоне, Роботине, Малі Щербаки Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса", на Херсонському напрямку, противник не здається у намірі вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу було здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ. Також, противник здійснював артилерійські та мінометні обстріли в більш ніж 10 населених пунктах, сяк Новотягинка, Тягинка, Кринки, Іванівка, Токарівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Успіхи ЗСУ

Протягом доби авіація сил оборони здійснила удари по 13 районах зосередження ворожого особового складу.

Ракетні війська нанесли удар по 1 радіолокаційній станції противника.

Раніше, українські воїни розбили два відділення окупантів під час спроби ворога проникнути в Роботин на півдні Запорізької області. Також, було зазначено, що один український воїн самотужки зупинив десятьох окупантів.

Читайте також:

  • Два роки великої війни. 10 підсумків
  • Два роки війни: що далі? Вісім іноземних експертів про майбутнє України
  • Перший день великої війни. Хроніка 24 лют