Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті - свіже зведення

Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті - свіже зведення

600-та доба російської агресії на Україну розпочалася. Російська Федерація продовжує свою військову кампанію, порушуючи закони та звичаї ведення війни. Ворог використовує тактику терору, завдаючи ракетних та авіаційних ударів, а також обстрілюючи як військові, так і цивільні об'єкти.

Сили оборони України продовжують воювати на сході та півдні країни. Вони проводять наступальні операції на різних напрямках, знищують ворога і відновлюють контроль над тимчасово окупованими територіями. За даними Генерального штабу Збройних сил, протягом минулої доби було проведено декілька десятків бойових зіткнень. Крім того, авіація ЗСУ нанесла удари по ворожим позиціям.

Українські воїни знищили російський вертоліт та завдали значних втрат ворогу. Також було уражено російські райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Інформацію про це надала прес-служба Генштабу ЗСУ.

Ситуація на різних напрямках бойових дій різна. На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Противник продовжує підтримувати свою військову присутність на Сіверському та Слобожанському напрямках, а також на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках. Однак українські захисники успішно відбивають атаки ворога і продовжують контрнаступ на окремих напрямках.

За останніми картами бойових дій, опублікованими Інститутом вивчення війни, видно, що російські окупанти активізували наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Однак Збройні сили України успішно тримають оборону і завдають ворогові значних втрат. Водночас, на північ від Мар'їнки, українські війська продовжують своє просування.

Читайте також: