Глава Херсонщини прокоментував ситуацію з фінансуванням хокейної команди «Дніпро»

Ситуація з фінансуванням хокейного клубу "Дніпро" (Херсон)

Ситуація з фінансуванням хокейного клубу "Дніпро" (Херсон) стає все складнішою, але не передбачається його припинення. Про це заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у інтерв'ю "Главкому".

"Ми шукаємо можливість фінансувати клуб з бюджету області. До повномасштабної війни виділялося 40 млн грн щорічно. У 2022 році - 8 млн, у цьому сезоні також було витрачено 8 млн. У наступному сезоні не буде можливості виділити таку суму. Проте, ми фінансуємо зарплати гравцям і деякі тренувальні збори перед сезоном. Гравці отримують мінімальну зарплату 7100 грн. Крім того, клуб співпрацює зі спонсорами, які допомагають придбати амуніцію та додатково оплачують гравцям. Отже, загальний бюджет клубу складатиме 12-13 млн грн", - заявив Прокудін.

Він також підкреслив, що "Дніпро" є єдиним професійним спортивним клубом з Херсонської області, який бере участь у всеукраїнських змаганнях.

"Зараз в нашій області немає гандбольної "Дніпрянки" і футзального клубу, як це було раніше. Тому у нас немає навіть думки про припинення діяльності "Дніпра", - зазначив очільник Херсонської обласної військової адміністрації.

Вплив зменшення фінансування на "Дніпро"

Прокудін розповів, як зменшення фінансування вплине на можливості клубу.

"Ми розуміємо, що провідні гравці, якщо умови погіршаться, можуть залишити команду. У команді є чотири хокеїсти, які є членами збірної України. Ми намагатимемось надавати спортивні стипендії цим провідним гравцям і нашому воротарю збірної Едуарду Захарченку. Ми також проводимо переговори з представником хокейного клубу в Швейцарії, аби наша команда могла провести передсезонний тренувальний збір в цій країні", - розповів Прокудін.

Причина гри "Дніпра" в Одесі

Прокудін пояснив, чому команда грала в Одесі в цьому сезоні.

"Ми обрали Одесу, оскільки користування Палацом спорту там було безкоштовним. Ми узгодили це з головою області Олегом Кіпером. Ми перевезли сюди лише лід і роздягальні. Ми сподіваємося досягти угоди про безкоштовне користування Палацом спорту і на наступний сезон. "Дніпро" міг би заробляти кошти на матчах, але наразі в Одесі немає можливості пускати глядачів на трибуни через постійні обстріли. Але в Одесі проживає близько 30 тис. херсонців, які переселенці. Тому, якщо було би можливо, ми б мали підтримку вболівальників на трибунах", - розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації.

Читайте також:

  • Глава Херсонщини Олександр Прокудін: На лівому березі Дніпра серед зниклих можуть бути десятки тисяч людей