Google змінить алгоритми пошуку: з чим це пов'язано

Google змінить алгоритми пошуку: з чим це пов'язано

Google планує змінити алгоритми пошуку для боротьби зі спамом і низькоякісним контентом

У травні американська компанія Google планує змінити свої алгоритми надання пошукової інформації, щоб боротися зі спамом та низькоякісним контентом. Про це повідомила компанія у своєму блозі.

За планами Google, з 5 травня вони проведуть оновлення рейтингу, яке зменшить кількість спаму та неоригінальних результатів пошуку на 40%. Крім того, компанія намір видаляти автоматизований контент, який створюється штучним інтелектом і не корисний користувачам.

"Це оновлення передбачає вдосконалення деяких основних систем рейтингу, щоб допомогти краще Google зрозуміти, чи є веб-сторінки марними, мають низьку взаємодію з користувачем або створюються для пошукових систем, а не для людей. Це може включати сайти, створені переважно для відповідності дуже конкретним пошуковим запитам",
- пояснили у компанії.

Зазначається, що Google буде боротися з контент-фермами та враховуватиме лише корисний контент для ранжування, а не просто інформаційний. Компанія також визначить як спам низькоякісний контент, розміщений на авторитетних сайтах з метою використання їх репутації.

Google дає власникам сайтів двомісячний термін, щоб вони могли адаптуватися до нових правил.

Раніше повідомлялося, що Google планує боротьбу з дезінформацією перед парламентськими виборами у 5 країнах Європейського Союзу.

Читайте також: