Готує наступницю? Кім Чен Ин привів 10-річну доньку на випробування балістики

Донька Кім Чен Ина разом зі своїм батьком була присутня на випробуваннях балістичної ракети, що може свідчити про передачу влади в північнокорейському керівництві. Про це повідомляє The Mirror.

18 грудня глава Державної ради КНДР спостерігав за запуском міжконтинентальних балістичних ракет «Хвасон-18» на полігоні. Його десятирічна дочка Чжу Е була поруч у рожевому пальто і дивилася на дійство разом з батьком, стискаючи руки чиновникам.

Минулого року доньці також було дозволено з'являтися з батьком в публіці, а її присутність на випробуваннях ракети викликала обговорення щодо можливої передачі їй влади.

За даними ABC News, південнокорейський міністр з питань об'єднання Кім Юн Хо не виключив можливість, що Кім Чжу Е стане наступним керівником Північної Кореї.

Останнім часом КНДР здійснила два запуски балістичних ракет, один із яких був спрямований у бік Японії. Японські військові повідомили, що ракета летіла понад 12 хвилин, що свідчить про її значну дальність.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що наразі немає повідомлень про збитки, і очікуватимуть детального звіту про інцидент. Влада також збереться на пораду національної безпеки щодо подальших кроків.

Крім того, Північна Корея оголосила про успішний запуск ракети з супутником-шпигуном, який стежитиме за Південною Кореєю та іншими регіонами. Цей запуск також спостерігав сам Кім Чен Ин.