Графіків вимкнень електроенергії покине буде - Укренерго

Графіків вимкнень електроенергії покине буде - Укренерго

Зараз в Україні не будуть впроваджувати графіки вимкнень електроенергії, оскільки обсяги виробництва достатні для покриття потреб споживачів. Про це повідомляє Укренерго.

На жаль, деякі недоброчесні медіа і телеграм-канали використовують торішні відео і сюжети, щоб поширювати неправдиву інформацію про впровадження графіків відключень. Укренерго це спростує і наголошує, що це пряма брехня і російське Інформаційно-психологічне операція. Офіційно повідомляємо, що Укренерго не має жодних планів обмежувати споживання електроенергії у найближчий час, якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему.

Метою фейкової інформації є посіяти паніку, недовіру та виснажити населення України. Однак, Укренерго заявляє, що готове відповідати на майбутні виклики нового опалювального сезону, особливо через потенційне повторення російського ракетного терору.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, оператори систем розподілу вже підготували графіки відключень, як запобіжний захід, якщо російські атаки та пошкодження стануть настільки серйозними, що доведеться їх впроваджувати. Вона також зазначила, що наразі здійснюється вся необхідна підготовка до наступного опалювального сезону.

Читайте також: