ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності

Участь ГУР у радіодиктанті єдності
Участь ГУР у радіодиктанті єдності

Представники Головного управління розвідки приєдналися до радіодиктанту, яке відбулося 25 жовтня. Автором тексту диктанту "Магія голосу" є Оксана Забужко. Про це повідомили з Головного управління розвідки (ГУР) у своєму Telegram-каналі.

Подія, присвячена Дню української писемності та мови, засновала команда "Українського радіо" у 2000 році. Тому вже впродовж 25 років акція з написання диктанту об'єднує людей, які говорять, поважають, вивчають, удосконалюють та люблять українську мову, - зазначено в повідомленні ГУР.

Представники ГУР МО України традиційно приєднались до акції і слухали та писали "Магію голосу".

Також в управлінні підтвердили, що кількість охочих написати диктант єдності зростає щороку, що є хорошою тенденцією.

Добре володіння державною мовою дуже важливе для кожного військового розвідника, так само як і для всіх громадян України, - сказав воїн з позивним "Роджер", який долучився до написання диктанту.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 25 жовтня, відбувся радіодиктант національної єдності в День української писемності та мови. До заходу мали змогу долучитися українці з будь-якої точки світу.

До слів, перші мовні інспектори розпочнуть свою роботу в Івано-Франківську вже 28 жовтня. Мер міста Руслан Марцінків розповів, хто з місцевих жителів виявив бажання виконувати цю роботу.

25-й радіодиктант національної єдності

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 за київським часом, стартував найбільший українськомовний флешмоб - Радіодиктант національної єдності. Цього року він проводиться вже 25-й раз поспіль. Трансляція відбувалась онлайн на "Главкомі".

Читайте також