Українська мова в школах РФ. Військові писали радіодиктант на Курщині

Учні пишуть радіодиктант на українській мові
Учні пишуть радіодиктант на українській мові

25 жовтня військові Курщини взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності, з метою перевірки своїх знань з української мови. Світлини з заходу були опубліковані у Facebook оперативного командування «Захід».

Тернопільські артилеристи вже треті рік поспіль пишуть Радіодиктант національної єдності на вогневих позиціях, біля гармат, бойових машин, на пунктах управління і навіть у шпиталі. Цьогоріч вони не забули добавити ексклюзиву. На світлинах чітко видно, як військові пишуть диктант біля школи в Суджанському районі Курської області.

Інші солдати вирішили написати диктант в кабінеті школи, де на стіні висять слова російського письменника про «любов до рідної російської мови та країни». Вони слухали українську мову від Павла Вишебаби, читця диктанту.

Оперативне командування «Захід» зауважує, що українці по всіх районах, де наші воїни-артилеристи виконують свої завдання, чули мелодійне українське слово відомої письменниці Оксани Забужко.

Військові закликають до розуміння важливості української мови як зброї перемоги. Радіодиктант національної єдності відбувся 25 жовтня о 11:00 за київським часом вже в 25-й раз.

Радіодиктант національної єдності щороку присвячений Дню української писемності та мови, який відзначається 27 жовтня. Цьогорічним автором тексту радіодиктанту стала Оксана Забужко.

Нагадаю, що ідея радіодиктанту виникла 23 роки тому, і у 2000 році він був започаткований командою «Українського радіо», з метою об'єднання всіх українців навколо мови. Завдяки трансляції в радіо та доступу до нього в мережі Інтернет люди з будь-якого куточка світу могли долучитися до радіодиктанту.

Читайте також