ГУР знайшло військових злочинців, які б'ють "Іскандерами" по Харківщині та Сумщині: фото

Військові злочинці у Харківщині та Сумщині
Військові злочинці у Харківщині та Сумщині

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України з'ясували, хто з росіян обстрілює "Іскандерами" Харківську та Сумську області.

Прес-служба ГУР МОУ повідомляє, що оперативники та аналітики розвідки вдалося встановити особи 30 високопоставлених військових з 112-ї ракетної бригади, яка належить до складу 1-ї танкової армії Московського військового округу ЗС Росії. Ці офіцери брали участь у плануванні та здійсненні ракетних атак на території Сумської та Харківської областей України. Бригада має номер військової частини 03333.

Росіяни використовують оперативно-тактичні комплекси "Іскандер" для атак на українських цивільних осіб. За словами ГУР, ці ракети завдають ударів балістичними та крилатими ракетами на відстань понад 500 км.

Місце дислокації військових злочинців з 112-ї ракетної бригади Російських Збройних Сил розташоване в місті Шуя, Іванівська область, РФ. Бригада складається з 1 ракетно-технічного дивізіону та 3 ракетних дивізіонів, де є 9 батарей з 12 пусковими установками комплексу "Іскандер".

В ГУР підкреслили, що за кожен скоєний проти України військовий злочин буде справедлива відплата.

Нагадаємо, Китай закликає до переговорів між Росією та Україною.

Читайте також