ХАМАС назвав кількість загиблих внаслідок ударів ізраїльської армії палестинців

ХАМАС назвав кількість загиблих внаслідок ударів ізраїльської армії палестинців

За повідомленням від бойовиків ХАМАСу, загиблими в результаті ударів з боку Ізраїлю по Сектору Гази стали 2 329 палестинців. Таку інформацію оприлюднило міністерство охорони здоров'я Гази.

Крім того, ранення отримали понад 9 тисяч осіб.

Згідно з даними, загальна кількість загиблих ізраїльтян складає наразі 1300 осіб, а кількість підтверджених поранених перевищує 3400.

Зазначається, що останніми днями ХАМАС розпочав операцію "Потоп Аль-Акса", під час якої бойовики раптово атакували Ізраїль. Було здійснено ракетні обстріли, а також здійснено проникнення на територію країни через сушу, море і повітря.

Відповідь з боку ізраїльських військ було розпочато операцію "Залізні мечі" проти об'єктів ХАМАС у Секторі Гази. Також були припинені постачання води та електроенергії до Гази, що погіршило умови життя в цьому районі.

Президент Палестинської адміністрації Махмуд Аббас заявив, що не розглядає можливість евакуації палестинців з Сектора Гази, про що він повідомив під час розмови з президентом США Джо Байденом.

Байден запропонував Аббасу повну підтримку щодо "термінової необхідності гуманітарної допомоги палестинському народу, особливо в Газі". Однак Аббас заявив, що виключає будь-яку евакуацію палестинців з території Сектору Гази.

Читайте також: