Хотіли переплисти Тису на автомобільних камерах для шин. Затримано ухилянтів

Сімох чоловіків затримали прикордонники, коли вони намагалися перетнути річку Тиса, щоб потрапити в Румунію. Вони використовували автомобільні камери для шин. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Спочатку наряд затримав полтавця, киянина та тернополянина, коли вони були в 50 метрах від кордону. Через пів години ще трьох чоловіків - двох запоріжців та одного маріупольця - затримали на відстані 70 метрів від кордону.

Один житель Запоріжжя спробував втекти та напав на прикордонника.

Крім того, ще один чоловік був затриманий. Він прибув на Закарпаття з Київщини. Киянин самостійно склав маршрут порушення кордону через річкову ділянку, придбавши гідрокостюм та ласти. Він ретельно запакував документи, гроші та особисті речі у поліетилен і вирушив на Тячівщину.

Усі затримані скористалися допомогою переправників, які обіцяли організувати безпечний перетин кордону на човнах за $4 тис. Однак, коли чоловіки прибули до кордону, їм запропонували перепливати річку за допомогою надувних автомобільних камер для шин.

Переправники вдалися до своєї звичної практики - дочекавшись ночі, повідомили клієнтам, що вони мусять перепливати річку без човна. Вони стверджували, що знають про мілини, на яких нелегко використовувати плавзасоби, і наказали чоловікам йти до річки та стрибати у воду.

Нагадаємо, прикордонники затримали ухилянта, який намагався незаконно перетнути кордон. Вовки завадили йому на його шляху.

Національна поліція наразі розслідує близько 9400 кримінальних справ щодо ухилення від мобілізації. До суду вже направлено 2600 обвинувальних актів.

Окрема увага заслуговує те, що військовозобов'язані, які отримали умовні терміни покарання за ухилення від військової служби, надалі підлягають мобілізації. Проте, за повторне скоєння аналогічного злочину передбачений реальний строк.