Хто з мільярдерів найбільше збагатів у першому півріччі: свіжий рейтинг

За перше півріччя 2023 року найбільше зросли прибутки мільярдерів Ілона Маска та Марка Цукерберга.

Загалом за першу половину року пів тисячі найбагатших людей світу збільшили свої статки на $852 млрд. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, за останні шість місяців кожен з учасників рейтингу заробляв у середньому $14 млн на день. Цей період виявився найкращим півріччям для багатіїв починаючи з другої половини 2020 року, коли економіка відновилася після спаду, зумовленого пандемією.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За пів року індекс SP 500 зріс на 16%, а Nasdaq 100 на 39% через позицію інвесторів щодо штучного інтелекту, яка сприяла зростанню акцій технологічних компаній.

При цьому на перше місце серед найбагатших людей світу вийшов гендиректор Tesla та SpaceX Ілон Маск. Він збільшив свої статки на $96,6 млрд. А генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг збагатився на $58,9 млрд.

Разом з тим, статки керівника Adani Group Гаутама Адані впали за пів року на $60,2 млрд. А керівник компанії Icahn Enterprises LP Карл Ікан збіднів на $13,4 млрд, або на 57%. Це ‒ найбільше падіння серед усіх учасників Індексу мільярдерів Bloomberg за цей період.

Генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг вважатиметься явним фаворитом можливого поєдинку проти власника соцмережі Twitter і засновника компанії SpaceX Ілона Маска. Мільярдери можуть побитися в октагоні в Лас-Вегасі на майданчику, який належить Абсолютному бійцівському чемпіонату (UFC).

Ілон Маск викликав Марка Цукерберга на бій після того, як Meta заявила, що має наміри розробити конкурента соціальній мережі Twitter.