"І це не порожні слова" – американський посол зробила заяву щодо корупції

В Україні державні ресурси мають слугувати народові України, а не використовуватися окремими особами для власного збагачення.

Сполучені Штати Америки будуть продовжувати підтримувати реформи в Україні. Про це сказала надзвичайний і повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк на Київському безпековому форумі у понеділок.

Бріджит Брінк згадала вчорашнє звернення президента України Володимира Зеленського, в якому він наголосив, що сила суспільства і держави базується на правосудді і справедливості, підкресливши, "що до минулого вороття не може бути".

"У майбутній Україні не може бути місця для тих, хто використовує державні ресурси на власне збагачення. Державні ресурси мають слугувати народу. Люди мають розуміти свою відповідальність один перед одним і перед державою. І це не порожні слова. Це слова, які мають глибоке коріння у цінностях, які підтримує Україна у намаганнях бути частиною євроатлантичного суспільства", заявила американський дипломат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"США будуть продовжувати підтримувати зусилля України в проведенні й утвердженні інституцій, які працюватимуть заради інтересів багатьох, а не декількох", сказала Брінк.

США підтримують Україну в екзистенційній боротьбі з Російською Федерацією, сказала американський посол.

"Ми будемо вашим партнерами у цій війні проти російської агресії. Ми будемо підтримувати вас у побудові нового майбутнього, яке буде гідне тих жертв, які ви принесли. Ми дуже пишаємося тим, що ви наші партнери", заявила Брінк.

Дипломат сказала, що ця підтримка буде продовжуватися стільки, скільки потрібноі висловила впевненість у перемозі України.

У Києві відбувається Київський безпековий форум. На форумі проходить лекція лауреатки Нобелівської премії миру, голови Центру громадянських свобод Олександри Матвійчук. Лекцію відкрив колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Участь у сьогоднішньому заході також беруть голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, президент Українського ПЕН, головний редактор UkraineWorld Володимир Єрмоленко, громадський діяч Валерій Пекар, журналіст Віталій Портников, письменниця Олена Стяжкіна, Катерина Прокопенко, дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка.