Індійську зброю таємно передають Україні, незважаючи на протести Росії: Reuters розкрило схему

Індійську зброю таємно передають Україні
Індійську зброю таємно передають Україні

Українські військові вже понад рік отримують боєприпаси з Індії, що викликає обурення у Росії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Індія продає свої артилерійські снаряди європейським країнам, які потім передають їх Україні.

Зазначається, що індійські правила експорту зброї обмежують її використання лише заявленим покупцем, який ризикує припинити майбутні продажі, якщо будуть виявлені несанкціоновані постачання.

За даними джерел, Росія двічі намагалася порушити це питання, зокрема, під час зустрічі міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з його індійським колегою в липні. Індійські представники наголосили ще в січні, що не постачають артилерійські снаряди Україні.

Вважається, що Індія лише невеликою кількістю боєприпасів забезпечує Україну. Один з посадовців заявив, що це менше 1% загального обсягу зброї, що поставлялась Україні з початку війни.

Серед країн, що постачають боєприпаси з Індії до України, є Італія та Чехія. Остання повідомила, що знайшла мільйон снарядів для українських військових.

Індія в курсі даної ситуації, проте не приймає жодних заходів для зупинення експорту своїх боєприпасів до європейських країн, повідомив анонімний чиновник.

Раніше повідомлялося, що Україна хотіла, щоб Індія "модерувала" переговори з Росією.

Читайте також

ЄС хоче забрати до 10% річного доходу Meta
сьогодні, 00:35 20 переглянули
Прапор ЄС і грошові купюри