ISW : Кремль використовує заклики Китаю до мирних переговорів між РФ та Україною

ISW : Кремль використовує заклики Китаю до мирних переговорів між РФ та Україною

Інститут вивчення війни повідомив, що Кремль використовує заклики Китаю до мирних переговорів між Росією та Україною з метою примусити Захід зробити поступки.

Аналітики з США звертають увагу на заяву міністра закордонних справ Китаю Ван І, який закликав до мирних переговорів між РФ та Україною і заявив, що Пекін залишається нейтральним щодо конфлікту в Україні.

"Китай у своїй риториці намагається показати себе як незалежну сторону для переговорів, а Росія використовує ці заклики, щоб змусити Захід зробити поступки", - заявили в ISW.

Також в інституті нагадали про зустріч заступника міністра закордонних справ Росії Михайла Галузіна з представником Китаю Лі Хуей, яка відбулася 2 березня в Москві, де було обговорено підтримку Китаю мирним переговорам між Росією та Україною.

"Галузін та Лі заявили, що без участі Росії і без врахування інтересів Москви в сфері безпеки не можна обговорювати врегулювання в Україні", - підкреслили в ISW.

Аналітики висновують, що Китай не пояснив деталі своєї мирної плану з 12 пунктів, який він опублікував, тому російські посадовці продовжують підтримувати заклики Китаю до переговорів для просування інформаційних операцій Кремля щодо мирного врегулювання конфлікту.

Джерело: Еспресо

Читайте також: