ISW: в Росії розійшлися версії про події у Курській області

Медіаповернення курської області в Росії
Медіаповернення курської області в Росії

Бойові дії на кордоні Курської області: російські блогери протирічать повідомленням влади

Олексій Смирнов, в.о. губернатора Курської області, та кілька російських військових блогерів повідомили про бойові дії на кордоні Суджанського і Коренєвського районів. Ця інформація суперечить даним, що надали Міноборони РФ та ФСБ. За словами аналітиків, у повідомленнях російських джерел стверджується, що 6 серпня українські війська здійснили рейди в Курську область.

Міноборони РФ та ФСБ Росії заявили, що відбили кілька рейдів українських сил, які мали танки та бронетехніку. За повідомленнями, українські сили наступали на російські позиції біля Ніколаєво-Даріно та Олешня, Курська область.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 серпня, демонструють пошкоджену й покинуту бронетехніку біля кордону на захід від Любимівки, Курська область. Однак, ISW не може підтвердити, чи ця техніка належить Україні або Росії.

За відомостями російських блогерів, українські сили атакували з двох напрямків - від пункту пропуску "Суджа" та селища Нове в Сумській області в напрямку Ніколаєво-Даріно, Курська область.

Міноборони Росії заявляло, що російські резервні сили відповіли на можливі українські рейди, але ISW не може перевірити цю інформацію.

Зазначено, що російські війська знищили 16 українських бронемашин під час рейдів і провели удари по українських позиціях у Сумській області.

Публіковані російськими блогерами відео, на яких нібито видно наслідки рейдів, насправді вказують на пошкодження внаслідок українських обстрілів і не свідчать про наземні бойові дії в цьому районі.

Джерело: Українська правда

Читайте також