Трамп хоче змінити Конституцію США, щоб Гарріс могли оголосити імпічмент

Трамп хоче змінити Конституцію США для імпічменту Гарріс
Трамп хоче змінити Конституцію США для імпічменту Гарріс

Кандидат у президенти США від республіканцв Дональд Трамп пропонує змінити 25-ту поправку до Конституції, щоб дозволити Конгресу оголосити імпічмент віцепрезидентці Камалі Гарріс за "приховування недієздатності" Джо Байдена.

У Вісконсині Трамп заявив, що підтримає внесення змін до Конституції США, щоб встановити можливість оголошення імпічменту за "змову з метою приховати недієздатність президента".

"Якщо ви робите це, прикриваючи президента Сполучених Штатів, це є підставою для негайного імпічменту і відсторонення від посади, тому що це те, що вони робили", - сказав він.

Експрезидент звинувачує віцепрезидентку Камалу Гарріс і демократів загалом у приховуванні стану здоров'я Байдена, що стало особливо очевидним після дебатів наприкінці червня, на яких Байден мав нещасний вигляд та змушений був вийти з перегонів.

Деякі республіканці в Конгресі також закликали застосувати 25-ту поправку до Конституції, щоб усунути Байдена після дебатів.

Минулого місяця республіканці в Палаті представників опублікували звіт із результатами розслідування президента США та його сім'ї. Якщо палата його схвалить, це запустить процедуру імпічменту Байдена.

Джерело: Європейська правда

Читайте також