Ізраїль ліквідував високопоставленого командира ХАМАСу - ЦАХАЛ

Ізраїль ліквідував високопоставленого командира ХАМАСу - ЦАХАЛ

Українська армія оборони Ізраїлю, відома як ЦАХАЛ, повідомила про знищення високопоставленого командира ХАМАС Муатаза Іда. Цю інформацію передає видання The Israel Times. За даними ізраїльських військових, він був ліквідований на півдні Сектора Гази.

Муатаз Іда був керівником південного округу національної безпеки ХАМАС. Його смерть настала в результаті авіаудару, здійсненого в рамках розвідувальних заходів, проведених службою безпеки Шин Бет і Управлінням військової розвідки.

За даними ЦАХАЛ, протягом 15 жовтня ізраїльські військові нанесли удари по понад 250 цілях по всьому Сектору Гази, переважно на півночі. Серед цілей були військові штаби ХАМАС і "Ісламського джихаду", спостережні пункти та кілька пускових установок для ракет.

Президент США Джо Байден отримав запрошення від прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху відвідати країну цього тижня. Джо Байден і його команда розглядають можливість цього візиту найближчим часом.

Армія Ізраїлю вирішила перенести початок наземної операції у Секторі Гази, яку планували на ці вихідні, через погодні умови.

Читайте також: