Ізраїль переніс наземну операцію в Секторі Гази: ЗМІ назвали причину

Ізраїль переніс наземну операцію в Секторі Гази: ЗМІ назвали причину

Армія Ізраїлю вирішила відкласти початок наземної операції у Секторі Гази, яку спочатку планували провести на ці вихідні. Причиною цього рішення стала погода, зокрема хмарність, яка ускладнила б забезпечення повітряного прикриття сухопутним військам ізраїльським пілотам і операторам безпілотників. Таку інформацію опублікував The New York Times, посилаючись на джерела в армії Ізраїлю.

Згідно зі звітом, наземна операція в Секторі Гази передбачає використання не лише піхоти, але й танків, саперів і спецпризначенців. Військові також рахують на підтримку бойових літаків, вертольотів, безпілотників і артилерії, які будуть забезпечувати вогневу підтримку з суші і моря. Головна мета операції - розгром ХАМАС та ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Однак, Іран втручається у цю ситуацію, загрожуючи Ізраїлю. Іранський міністр закордонних справ заявив, що наземна операція у Секторі Гази - це "червона лінія" для Ірану і якщо ЦАХАЛ, армія Ізраїлю, продовжить свою операцію, то Іран буде змушений втрутитися в цю війну. Тим часом, Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що сили ЦАХАЛу активно готуються до наземної операції й вже планують реалізацію широкого спектру оперативно-наступальних планів в Секторі Гази.

Читайте також: