Ізраїль пригрозив масштабним ударом по Ірану: яка причина

Якщо ліванське угруповання "Хезболла", підтримуване Тегераном, вирішить розпочати другий фронт проти Ізраїлю на півночі країни, то Ізраїльські Збройні сили (ЦАХАЛ) завдають сильного удару безпосередньо по Ірану.

Міністр економіки та промисловості Ізраїлю Нір Баркат заявив, що Ліван та "Хезболла" заплатять "велику ціну", якщо вони нападуть на Ізраїль. Це було заявлено в інтерв'ю британській газеті Daily Mail.

За словами Барката, план Ірану полягає в атакуванні Ізраїлю з усіх можливих напрямків. Якщо вони спостерігатимуть, що Іран готується до нападу на Ізраїль, то Ізраїль не просто ударить у відповідь по цих фронтах, але також нанесе удар по самому серцю - по Ірану. Баркат зазначив, що аятоли в Ірані не зможуть спокійно спати вночі, якщо Ізраїльські Збройні сили вже розпочнуть дії на півночі.

Стосовно ХАМАСу, який напав на Ізраїль, Баркат сказав, що Ліван та "Хезболла" будуть платити "велику ціну" аналогічно до тієї, яку заплатив ХАМАС.

Окрім цього, Ізраїль має намір не лише повністю знищити ХАМАС, але й переслідувати керівників Ірану. Баркат заявив, що Ізраїль має чітке послання своїм ворогам: якщо вони нападуть на нас, то отримають те ж саме, що і ХАМАС - знищення. Ворогів Ізраїлю очікує знищення з лиця Землі.

22 жовтня вранці Ізраїль здійснив авіаудари по аеропортах Алеппо та Дамаска в Сирії.

Під час цих ударів були пошкоджені злітно-посадкові смуги та виведено з ладу аеропорти. Про це повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Згідно з повідомленням, в результаті удару по Дамаску загинув один цивільний робітник аеропорту, а ще одного поранено.