Ізраїль розпочав евакуацію прифронтового до Сектора Гази міста

Ізраїль розпочав евакуацію прифронтового до Сектора Гази міста

Відповідно до The Times Of Israel, Ізраїль розпочинає евакуацію міста Сдерот, яке знаходиться прифронтово до Сектору Гази. Це перше місто, яке повністю евакуюють перед наземною операцією Армії оборони Ізраїлю в Газі.

За словами Елад Калімі, заступниці мера міста, вже близько двох третин населення міста було успішно евакуйовано, а ще кілька тисяч людей покине Сдерот найближчим часом.

На жаль, приблизно 10% жителів Сдерота, що дорівнює трьом тисячам осіб, відмовляються від евакуації незважаючи на небезпеку.

  • Сдерот – місто населенням близько 30 тисяч людей, які головним чином займаються сільським господарством. Воно було побудовано на початку 1950-х років в рамках освоєння пустелі Негев і розташоване приблизно за кілька кілометрів від північного кордону Сектора Гази.

Згідно з інформацією The New York Times, Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції у Секторі Гази, яку планували на ці вихідні, через погодні умови. Офіцери в армії Ізраїлю повідомили, що спочатку операцію планували на вихідні, але змушені були відкласти її на декілька днів через хмарність.

Читайте також: