Кабмін дозволив продати яхту Медведчука за кордоном

Кабінет міністрів вперше в історії прийняв рішення щодо реалізації арештованого майна поза межами країни. Про це було оголошено пресслужбою Агентства з розшуку та управління активами. Одним з активів, які планують продати за кордоном, є яхта Royal Romance, належна Віктору Медведчуку.

Ця розкішна яхта довжиною 92 метри знаходиться наразі у Хорватії і перебуває під контролем Агентства з квітня 2022 року. Головна причина для продажу яхти поза межами України - це неможливість доставки її на територію країни через війну.

Однак, реалізація цього процесу зайняла понад півтора року. Було необхідно схвалити механізм продажу активу за кордоном.

За інформацією Агентства, ціна яхти Royal Romance оцінюється в 200 млн євро.

16 березня стало відомо, що правоохоронні органи Хорватії заарештували ще одну розкішну яхту, належну Віктору Медведчуку, який є народним депутатом від проросійської фракції "Опозиційна платформа - За життя". Згодом яхту Royal Romance намагалися сховати від санкцій. За даними ресурсу Equasis.org, вона була переоформлена з офшорної компанії Fregata Marine Ltd, що належить дружині Оксані Марченко Медведчука, на компанію Lanelia Holdings Ltd (зареєстрована на Маршаллових островах).