Кисле молоко і не тільки: що давати курям, щоб добре неслися

Кисле молоко і не тільки: що давати курям, щоб добре неслися

Кури можуть менше нестися або перестати взагалі, особливо в холодну пору року, коли світловий день скорочується.

Для стимулювання несучості курей, їх гнізда можна облаштувати лампочкою на 25 Вт, оскільки при напівтемряві птахи охоче несуться в гніздах.

Важливо, щоб кури завжди мали доступ до свіжої води.

Вільний рух птахів по двору допомагає їм знаходити їжу, таку як черв'ячки, мошки та камінці.

Щоб курі нестися частіше, раціон рекомендується розширити кислим молоком та різноманітними продуктами, включаючи готовий комбікорм.

Основною їжею для курей є зернові, коренеплоди, зелені корми та трави. Їх годують два рази на день, а молодих курей - готри-чотири рази на добу.

Сухі корми, злаки, зерносуміші, а також різноманітні крупи та трави становлять основу раціону для курей. Кормів треба давати стільки, скільки вони можуть спожити одразу, щоб не допустити псування їжі.

Для належного харчування курей, додавайте в їх раціон бобові, соняшникову макуху, шрот та бобові культури. Також варто включити у меню зелені корми, такі як конюшина, люцерна, горошок та салатні листки. Влітку варто годувати курей тертими кабачками, гарбузом, патисонами та листям капусти.

Звичайні дріжджі можна використовувати для стимулювання несучості курей. Для цього треба розчинити пакетик дріжджів у теплій воді, додати до каші і годувати курей протягом кількох днів.

Не слід годувати курей свіжим хлібом, виробами з пліснявою, підгнилим зерном, заброділими кормами, отруйними рослинами чи пророслою картоплею. Також треба уникати солодких і солоних продуктів.

Щоб уникнути розкльовування яєць, до корму потрібно додавати крейду.

Перепілки японської породи несуть багато яєць на рік і годуються комбікормом, подрібненою люцерною, кропивою, кукурудзою та ячменем. Також потрібно додавати товчену крейду до корму для зміцнення шкаралупи яєць.

Перепілки несуться раніше курей, тому можна вирощувати їх для розплоду, маючи всього кілька самок і самця.

Читайте також: