Китайські техногіганти скуповують мікросхеми в очікуванні санкцій США - ЗМІ

Зображення мікросхеми для китайських техногігантів
Зображення мікросхеми для китайських техногігантів

Китайські технологічні гіганти активно закуповують високосмугові напівпровідники від Samsung

Китайські технологічні компанії, зокрема Huawei та Baidu, придбали значну кількість високосмугових напівпровідників від Samsung, очікуючи можливих санкцій від США щодо експорту мікросхем до Китаю. За даними Reuters, така активність свідчить про те, що Китай намагається зберегти свої технологічні амбіції в умовах зростаючої напруги з США та заходом. Більше того, цей факт свідчить про вплив протистояння на глобальні ланцюги поставок напівпровідників.

За даними агентства, США планують у серпні встановити нові обмеження на поставки напівпровідників до Китаю. Вашингтон намір зазначити параметри для обмеження доступу Китайської Народної Республіки до мікросхем з високою пропускною здатністю. Ці мікросхеми використовують для роботи штучного інтелекту та їхнє виробництво здійснюється лише трема компаніями: SK Hynix та Samsung з Південної Кореї, а також Micron Technology зі США.

За інформацією Reuters, наразі складно оцінити точну кількість накопичених чіпів HBM Китаєм. Проте відомо, що ці чіпи придбали різні компанії - від виробників супутників до технологічних фірм.

Джерело: ZN.UA

Читайте також