Головна

Китайський блогер знімав роботу ППО: яке покарання обрав суд

Над всіма головами висить покарання

Один з судів у Одесі засудив китайського блогера, який створював відеозйомку системи протиповітряної оборони України. Про це йдеться в рішенні Приморського районного суду Одеси.

За даними слідства, громадянин Китаю знімав роботу протиповітряної оборони Одеси з вікна своєї квартири, коли відбувалась атака з боку російських сил. У своєму відео блогер коментував місце та час зйомки, описував звукові ефекти, пояснював пошкодження цілей та наслідки якості стрільби.

Ці відео дозволяли визначити місцезнаходження вогневих складів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, кількість і тип військової техніки. Це відео могли переглянути будь-які користувачі, включаючи російські розвідувальні служби.

На судовому засіданні блогер повністю визнав свою провину, щиро каявся та обіцяв припинити злочинну діяльність та допомагати перемозі України.

Суд засудив блогера до п'яти років позбавлення волі, але, зважаючи на його щиру каяття та активну співпрацю у виявленні злочину, суд звільнив його від відбування покарання з умовним строком на один рік. Також суд змінив затримку на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до вироку.

Суд врахував те, що обвинувачений підтримує прозахідну позицію, підтримує Збройні Сили України та займається добровольчою діяльністю для допомоги Збройним Силам України.

Нагадаємо, західні ЗМІ, зокрема Reuters та The Sun, оприлюднили відео роботи протиповітряної оборони України в Києві 25 листопада. Ці кадри прокоментував речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

Читайте також: