Коли і як сіяти петрушку на зиму: корисні поради

Коли і як сіяти петрушку на зиму: корисні поради

Петрушку можна посіяти на зиму, так як вона дуже добре переносить холод і не мерзне. Тому найкращий час для посіву петрушки - осінь.

Коренева петрушка є дворічною рослиною. У перший рік вона формує коренеплід, а на другий - насіння. Вона висівається на ділянці з пухким ґрунтом, який має бути добре освітленим сонцем. Перед посівом потрібно глибоко перекопати ґрунт і внести перегній.

Насіння петрушки висівають наприкінці жовтня і на початку листопада, але важливо, щоб вони були сухими. Якщо посів планується навесні, то насіння потрібно замочувати перед посівом. Після проростання рослин потрібно прорідити два рази, залишаючи певну відстань між ними.

Петрушку потрібно постійно поливати, підпушувати ґрунт і прополювати її від бур'янів. Коренева петрушка не любить гною, тому її підживлюють комплексними добривами. Також її можна підживлювати розчином пташиного посліду.

Після першого зрізання петрушка відростає протягом 30 днів. Щоб отримувати коренеплоди петрушки, стебла треба зрізати частково. Коренеплоди збирають перед морозами, але залишають кілька штук, щоб отримувати свіжу зелень до весни.

У жовтні також збирають пізні овочі та фрукти, зокрема капусту, яблука, груші, гарбузи, горіхи, виноград і айву. Також в цей місяць висаджують озимий часник.

Читайте також: