Колони з гуманітарною допомогою вирушили з Єгипту до Сектора Гази

Колони з гуманітарною допомогою вирушили з Єгипту до Сектора Гази
  • У ніч на вівторок, 17 жовтня, з міста Ель-Аріш на Синайському півострові до КПП Рафах на кордоні з Сектором Гази вирушили колони вантажівок.
  • Вони везуть гуманітарну допомогу населенню Гази від Єгипту. Про це повідомляє єгипетське видання Al Qahera News.
  • Ще у неділю з'являлися повідомлення, що КПП Рафах може відкритися в понеділок вранці для доставки гуманітарної допомоги до Гази та виходу біженців до Єгипту. Однак, цього не сталося. Чи відкриється він у вівторок, поки невідомо.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

  • Видання нагадує, що влада Єгипту запевняє, що не закривала Рафах, але його робота дуже ускладнена через авіаудари та ракетні удари Ізраїлю.
  • За інформацією Al Qahera News, Єгипет спорядив для Сектора Гази 106 фур, завантаживши в них, зокрема, тисячу тонн продовольства, 40 тисяч ковдр, 80 наметів та сотні тисяч упаковок медикаментів.
  • Місто Ель-Аріш розташоване приблизно за 40 км від Рафаха. Там є аеропорт, куди Єгипет направив усю іноземну гуманітарну допомогу населенню Гази.

У прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху підтвердили його розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Нетаньяху, зокрема, заявив, що Ізраїль не зупиниться поки не покарає ХАМАС.

Президент США Джо Байден відвідає Ізраїль у середу 18 жовтня. Про візит Байдена повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Читайте також: