Компанія Hyundai допоможе Україні з будівництвом атомних блоків

Компанія Hyundai допоможе Україні з будівництвом атомних блоків

Україна та Корея уклали домовленості щодо співпраці у будівництві нових енергоблоків

НАЕК "Енергоатом" і корейська компанія Hyundai Engineering and Construction підписали домовленості щодо спільного проєктування, будівництва та введення в експлуатацію нових енергоблоків атомних електростанцій в Україні. Через це будуть створені нові робочі місця, а також забезпечено розвиток виробничих потужностей для локалізації виробництва обладнання в Україні.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, домовленості є важливим кроком у будівництві нових енергоблоків, особливо на Хмельницькій АЕС з використанням технології АР1000.

Відзначається, що спільні енергетичні проекти між Україною та Південною Кореєю будуть розширені. Посол Південної Кореї в Україні Хьон Те Кім зазначив, що корейська сторона надає допомогу українському енергосектору, зокрема Харкову, та планує посилити свою підтримку через міжнародні організації.

"Важливо, що разом з корейською стороною ми підписуємо цей меморандум під час війни і, не чекаючи її завершення, рухаємося вперед. Впевнений, що спільно побудуємо в Україні енергетику, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам", - наголосив Герман Галущенко.

Сторони також домовились про обмін досвідом у сфері ядерних технологій та планують подальший розвиток україно-корейської співпраці в атомній галузі.

Читайте також: