"Конєшно" і "получається" - як красиво замінити ці суржики-паразити

Надзвичайно складно боротися з суржиком, який протягом років завжди був часто вживаним у мовленні. Особливо в повсякденних розмовах.

У своєму уроці мовознавець Олександр Авраменко розповів, які саме суржикові слова найбільш поширені серед українців.

"Сьогодні ми займемось боротьбою зі суржиком. Одним із найпоширеніших слів є суржикове "получається". Уникайте вживання цього слова і кажіть "виходить", зауважив мовознавець.

Слово "канєшно" слід замінити на "звичайно" або "звісно".

Також Авраменко вказав, що неправильно вживати слово "дєвочки", правильно сказати "дівчатка".

Підписуйтесь на наш телеграм-канал новин - INKORR

"І ще третій момент - "не дивлячись на мову". Коли ми не звертаємо увагу на щось, слід сказати "не зважаючи на" або "попри". "Не дивлячись" ми вживаємо, коли не звертаємо на щось свій погляд, наприклад, "переходити дорогу, не дивлячись на світлофор", сказав мовознавець.

З початку повномасштабного вторгнення РФ багато українців переходять на рідну мову. Хтось робить це принципово, хтось давно замислювався, але все відкладав на потім. Часто вони допускають помилки у мовленні. Мовознавець Олександр Авраменко називає хороші аналоги російським фразеологізмам. З ними ваша розмова стане ще яскравішою та цікавішою.

Часто можна почути, як хтось намагається дослівно перекласти фразу "сгореть со стыда". Але казати "згоріти зі сорому" неправильно.